понеділок, 28 листопада 2016 р.

"Ніжинські казки" Насті Майорової


 В п'ятницю, 2 грудня о 13 годині  запрошуємо  на відкриття виставки «Ніжинські казки» юної художниці Насті Майорової. За сприяння Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» та напередодні Міжнародного дня волонтера в бібліотеці відбудеться зустріч-знайомство з автором Анастасією Майоровою та її викладачем Юлією Петренко. Учениця і вчитель  школи мистецтв при Ніжинському училищі культури і мистецтв імені Марії Заньковецької поділяться історіями своєї творчості ї праці, проведуть майстер-клас з виготовлення листівки з художніми елементами, а бібліотекарі познайомлять гостей із серією  книг "Життя видатних дітей". Хто зна, може за кількадесят років така книга буде написана і про Настю Майорову...


2 коментарі:

  1. ПРЕС-РЕЛІЗ

    Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна»

    Бібліотека ім. В.А.Симоненка для дітей Централізованої бібліотечної системи Голосіївського району м. Києва

    2 грудня 2016 року, 13:00-17:00 (вул. В. Антоновича, 25, м. Київ)

    За сприяння Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» у столичній бібліотеці ім. В. А. Симоненка напередодні Міжнародного дня волонтера відбудеться відкриття виставки «Ніжинські казки» юної художниці Насті Майорової, учениці школи мистецтв при Ніжинському училищі культури і мистецтв імені Марії Заньковецької.
    Майорова Анастасія, ледь навчившись ходити і говорити, з радістю бралася за малювання. Невтомні маленькі пальчики малювали вдома щодня, аж поки в 4 роки мама не віддала на навчання до школи мистецтв при КВНЗ « НУКіМ імені Марії Заньковецької».
    Результати не забарилися: посипалися перемоги в конкурсах міського, обласного, всеукраїнського, міжнародного рівнів. Настя отримала Гран-Прі в Міжнародному конкурсі малюнка «Марка дружби», в якому брали участь юні художники з 8-ми країн світу. У зв’язку з цією перемогою Укрпошта випустила конверт із зображенням її малюнка тиражем 51000 екземплярів. 2013 року Настя їздила до Словаччини на Міжнародний конкурс «Сніжний Оскар», де зайняла почесне друге місце. 2014 року – лауреат третього ступеня Всеукраїнського проекту «Просто небилиці» у Львові. У 2015 році – переможець Міжнародного конкурсу «Марка дружби» в Херсоні, 1-е місце у обласному конкурсі «Мальовнича Україна» 2015 р., Чернігів, спеціальна відзнака у всеукраїнському конкурсі «Просто небилиці», 2015 р., Львів, гран-прі у обласному конкурсі «Ілюстрація до улюбленої казки», 2016 р. Чернігів Отримала схвальні відгуки та листи подяки з конкурсів у Білорусії, Болгарії, Польщі, Китаю.
    Разом з учнями школи Анастасія є постійним тренером на майстер-класах, які відбуваються на міських заходах («Формула творчості», «День міста», «Його величність Огірок», «Покровський ярмарок», «Євро -вулиця»). Крім того учениця проводить майстер-класи на всеукраїнських заходах («Лис Микита», «Кольори дитинства», Музей видатних діячів української культури, «Янголи миру», Літературно-меморіальний будинок-музей Тараса Шевченка, м. Київ). Настя приймала участь у виставці «Омріяна країна», Президентський фонд Л. Кучми «Україна», 2015 р.
    Під керівництвом викладача Ю.М. Петренко Настя брала участь у створенні першої в місті дитячої колекції «Батік» та дефіле, продемонструвавши власноруч розписаний костюм.
    Дівчинка гостро відчуває проблеми суспільства, тому з 6 років почала брати активну участь в міському конкурсі соціальної реклами «Життя+» до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом та солідарності з ВІЛ-інфікованими людьми. Підтримує наших бійців в АТО своєю життєдайною творчістю. Є постійною й активною учасницею благодійних аукціонів, виставляючи свої роботи, аби допомогти знедоленим.
    Настя має дуже дорослу мрію: стати справжнім майстром пензля і надихати своєю творчістю людство на мир, любов і взаєморозуміння!
    Виставка «Ніжинські казки» в бібліотеці триватиме до кінця грудня.

    ВідповістиВидалити