вівторок, 8 серпня 2017 р.

17-го о 17-тій годині "Помста Баби Яги" Василя Шкляра і Костя Лавро

Бібліотека разом з видавництвом "Апріорі" запрошують юних читачів та їхніх батьків на презентацію книжки "Помста Баби Яги", яку створив тандем відомих авторів – письменник Василь Шкляр і художник Кость Лавро. Захід відбудеться у бібліотеці ім. В. А. Симоненка для дітей ЦБС Голосіївського р-ну м. Києва (вул. Антоновича, 25, cт.м. "Площа Льва Толстого") у четвер, 17 серпня 2017 р. Початок – о 17:00.

Минулого року у львівському видавництві "Апріорі" вийшла перша книжка Василя Шкляра для дітей "Песик Гав, соловейко, джміль і два жолуді". Хлопчик Василько – недаремно його звуть саме так, адже книжка частково є автобіографічною, – лише знайомиться із довкіллям, із рослинками і тваринками, що творять його казковий світ. Малюк ще не доріс до школи, проте одного разу вирушає туди самостійно, і ця подорож стає для нього найбільшою пригодою. Герої оповідань у "Помсті Баби Яги" – теж сільські дітлахи, але вже старші. Їм доводиться вперше увійти у складний світ людських взаємин, де сусідують і добро, і зло, і ницість, і шляхетність, й навчитися робити свій внутрішній вибір у складних ситуаціях.
Завдяки художникові Костю Лавру дитячий світ героїв книжки постає у зворушливих і яскравих образах.
Книжка містить паралельні український та англійський тексти й тому є не лише цікавою, а й корисною для дітей, які вивчають англійську.
Під час презентації Василь Шкляр прочитає вибрані уривки з "Помсти Баби Яги" й розповість цікаві історії з власного дитинства, а художник Кость Лавро проведе майстер-клас із малювання.

Василь Шкляр один із найбільш відомих і читаних сучасних письменників, "батько українського бестселера", автор романів "Чорний ворон", "Маруся", "Чорне сонце", володар численних літературних нагород і лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, яку відмовився отримувати за часів Януковича, а натомість одержав її "народну версію", зібрану зусиллями громадськості.

Кость Лавро  видатний майстер сучасної української книжкової графіки, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка. Його роботи неодноразово входили до каталогів найпрестижніших міжнародних виставок дитячої книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар