четвер, 1 жовтня 2020 р.

Круглий стіл «Бібліотеки сьогодні: нові виклики та можливості» | Онлайн




 Круглий стіл «Бібліотеки сьогодні: нові виклики та можливості» | Онлайн

05 жовтня 2020, 12:00
Платформа Zoom
30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек.
«Дім життя», «Аптека для душі», «Притулок мудрості» - так називали бібліотеки в давнину. А чим живуть бібліотеки сьогодні?
З нагоди свята запрошуємо долучитися до круглого столу, який ми проведемо в онлайн-форматі та під час якого обговоримо:
✓ питання авторського права у бібліотечній сфері;
✓ трансформації бібліотек у зв’язку з розвитком Інтернету та цифрових технологій;
✓ правові засади функціонування електронних бібліотек;
✓ доступ до бібліотек осіб з особливими потребами та Марракешський договір;
✓ бібліотеки як ресурс для громадських ініціатив
Також проаналізуємо зі спікерами, як змінюється роль бібліотек у нашому житті, з якими сучасними викликами вони стикаються і які шляхи вдосконалення вбачають.
Підключитися до конференції Zoom:
https://us02web.zoom.us/j/84997988914...
Ідентифікатор конференції: 849 9798 8914
Код доступу: 862757
Теми та Спікери:
- Тема: "Особливості застосування положень законодавства про авторське право в діяльності бібліотек".
Марія Бичковська — професіонал з інтелектуальної власності відділу навчальних програм та забезпечення просвітницьких заходів відділення розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності ДП «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент).
- Тема: "Забезпечення доступу до бібліотек особам з особливими потребами. Ратифікація Марракешського договору".
Ірина Мацюк — начальник відділу співпраці з національними та міжнародними інституціями у сфері ІВ департаменту розвитку сфери інтелектуальної власності Мінекономіки.
- Тема: "Трансформації бібліотек під час карантину та у зв’язку з розвитком Інтернету. Орієнтація бібліотек на людей, які читають книгу, попри цифровізацію".
Тетяна Серебреннікова — завідувачка бібліотеки ім. В.А.Симоненка для дітей ЦБС Голосіївського району м. Києва, автор книг та публікацій, цьогорічний номінант премії «Літературний Олімп».
- Тема: "Правові засади використання творів у цифровій формі електронними бібліотеками.
Менсо Ірина — кандидатка юридичних наук, старша викладачка кафедри цивільного і трудового права Одеського національного морського університету, авторка книги "Правове регулювання діяльності електронних бібліотек щодо використання творів у цифровій формі".
- Тема: "Бібліотеки як ресурс для громадських ініціатив".
Ніна Локоть — бібліотекарка, автор проєкту «З любов’ю до життя» - бібліотечного проєкту, націленого на адаптацію та інтеграцію людей з інвалідністю та внутрішньо переміщених осіб.
- Тема: "Бібліотеки як ресурс для громадських ініціатив".
Кривенко Юлія — кандидатка юридичних наук, доцентка, доцентка кафедри цивільного права Національного університету "Одеська юридична академія", експертка з питань волонтерської діяльності та діяльності громадських організацій, голова правління ГО "З надією в майбутнє".
- Тема: "Екскурс бібліотеками Європи. Бібліотека не лише простір для літературного дозвілля"
Юлія Матту — письменниця, членкиня Національної спілки письменників України, бібліограф бібліотеки ім. О. Герцена м. Києва, автор статей і блогів
Інші спікери уточнюються, інформація може оновлюватися.
Модератор:
Олександра Падучак — професіонал з інтелектуальної власності відділу навчальних програм та забезпечення просвітницьких заходів відділення розвитку відносин у сфері інтелектуальної власності ДП «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент).
У разі перевищення технічних обмежень базових умов використання платформи Zoom (обмежена кількість учасників до 100), може проводитись пряма трансляція у Facebook. Про це додатково буде повідомлено на сторінці заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар