четвер, 4 травня 2017 р.

Запрошуємо на читання під квітучими деревами


До бібліотеки запрошують молоді та дорослі каштани на бульварі, а бібліотекарі продовжують читання в ботсаду під магноліями. Записатись на читання малою групою або цілим класом можна ще впродовж одного-двох тижнів, доки квітують рожеві магнолії. І читати класиків, наприклад:

До кипариса магнолія пишная
Чолом заквітчаним ніжно схилилася,
Як молода до свого нареченого.
Білії квіти тремтять в темних кучерях,
       Але серпанку немає на їх.
Щире кохання не вкрите серпанками…
Спи, моє серце! хай пишна магнолія
До кипариса стрункого схиляється...
                                            Леся Українка

Магнолії лимонний дух,
солодкі мрії олеандри...
А в небі огненні гранати,
і мислі зоряно цвітуть...
                                                Володимир Сосюра

Існує легенда про японську дівчину Кейко, що вміла робити прекрасні квіти й оживляти їх краплинами своєї крові. Кейко була закохана в юнака, котрий змусив її віддати останню крапельку крові, щоб оживити виготовлені незвичайні квіти для багатого замовника на ім'я Магнол. Кінець легенди сумний: Кейко загинула. Але залишилися жити ті дивні рослини із чарівними квітками, які Магнол на свою честь назвав магноліями. Кейко виготовляла й оживляла свої штучні квіти в ім'я кохання - щоб догодити коханому. Напевно, тому квіти красуні-магнолії ототожнюють із торжеством щирої, нескінченної любові...

2 коментарі:

  1. Як цікааааво... Колеги - ви чудові! Дуже приємно і пізнавально читати ваші творчі звіти і анонси. Популяризація книги, літератури, сучасних українських письменників на достойному рівні. Радіємо за ваших маленьких "чомусиків"!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякуємо, ми ж талановиті учні досвідчених і маститих!))

      Видалити