суботу, 19 лютого 2022 р.

Вебінар «Мовна ідентифікація@ukr.net»

 ВГО Українська бібліотечна асоціація та  Національна наукова медична бібліотека України запрошують на вебінар «Мовна ідентифікація@ukr.net», присвячений Міжнародному дню рідної мови, що відбудеться 21 лютого 2022 р. з 12.00 до 13.30.



Програма вебінару:

1. Виступ-презентація «Як не загубити свій сайт в Інтернеті»

Фахівці Національної наукової медичної бібліотеки України розробили веб-програму тестування сайтів TestLang з метою виділення українських сайтів у пошуку, розвитку українського інтернету та відокремлення від так званого «рунета». Презентує програму Юрій Шкода, заступник директора з інформаційних технологій ННМБУ. Він розповість детальніше і продемонструє як працює інструмент для перевірки налаштувань вебсайтів бібліотек на відповідність мовним правилам інтернету та дружності до соціальних мереж. Усі учасники заходу отримають посилання і матимуть нагоду популяризувати цей безкоштовний інструмент серед друзів, читачів і партнерів бібліотек задля розвитку українського інтернету.

2. Презентація «Навчання рідної мови в бібліотеці» від Анастасії Літашової, завідувачки відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки. Мова йтиме:

  • про ідею проведення курсів з підготовки до іспиту на знання мови;
  • структура курсу, теми;
  • хто учасники курсів;
  • чому це робимо в бібліотеці.

3. Запитання-відповіді

Вебінар проходитиме на платформі Zoom з прямою трансляцією на сторінці Української бібліотечної асоціації у Фейсбук

Немає коментарів:

Дописати коментар